teisipäev, 4. juuli 2017

Pingipäev Maarja kirikus

1. juunil toimus Eesti esimene Pingipäev, mille algataja on BenchesCollective Amsterdamist ning kohalik eestvedaja Linnafestival UIT. Ühiseks eesmärgiks on nautida oma naabrite seltskonda ning tunda end ka avalikus ruumis koduselt.

Ka meie Maarja kirikus avasime oma pingi. Kuna ilm oli pisut sombune ja udutas vihma, istusime pinkidel seekord kirikus sees. Osalejaid polnud palju, aga ka mitte vähe. Täpselt parasjagu, et ühes hubases seltskonnas kannelt mängida ja kirikust rääkida.

Suurepärase Anneli Vilbaste eestvedamisel laulsime ja õppisime kandlemängu. Anneli rääkis nii inspireerivalt kanneldest, et see ei jätnud küll külmaks ühtki meie ringis istujat. Kõik said algkursuse kandlemängus ning ka ise kätt harjutada. Ja teate see polegi nii raske! Kandlemänguks ei pea isegi nooti tundma. Õpetada ja õppida saab ka numbritega, loed lihtsalt keeled ära ja numbrid asendavad noote. Paljud mängivad ka kuulmise järgi.
Kandleringid alustavad Maarja kogudusemajas (Õpetaja 5, Tartu) jälle augustis. Soovijad saavad lisainfot kantseleist.

Pärast kandlemängu rääkisime kokku tulnutega kiriku ajaloost, vaatasime vastvalminud "Taastame Maarja kiriku" videosid ning vanu pilte meie koguduseliikme Kalju Leibi arhiivist.

Maarja kirik on kogukonnakirik, meie suur soov on, et ümberkaudsed elanikud leiaksid ikka ja jälle põhjust kirikuuksest sisse astuda. Jumalateenistusele, hingerahu leidma aga ka üksteisega kohtuma, huvitegevuseks, muusikatööks,  kunstiringideks õppepäevade ja seminaride korraldamiseks, vestlusringideks jne. Tulevases kirikus on selleks valmimas suurepärased ruumid.

Maarja kirikus näeme!

Anneli Vilbaste häälestab kannelt

Uued teadmised kandlest

Õpetaja Anneli Vilbaste juhendab kandlemängu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar