neljapäev, 21. september 2017

Õunaõuepäevad Tähtveres

Sel pühapäeval toimusid Tähtveres Õunaõuepäevade festivali- ja kodukohvikute päev. Pika nimega üritusel oli kohal ka Maarja kirik. Veski tänaval Ingeri Maja platsil asunud festivalialal võisime korraldajate lahkel loal panna üles lauakese, et koguda kiriku taastamise heaks annetusi ning tutvustada plaane.
Imeilus sügisene ilm tõi välja väga palju rahvast. Mõtlesime Ketliniga, et üksnes annetuskastist ja plakatitest jääb väheseks, et tähelepanu köita. Ketlin otsustas, et küpsetab lauale ka kausitäie vahvleid. See mõte meeldis kõige rohkem väiksematele festivalikülalistele, keda oli tänu lasteprogrammile koos vanematega väga palju liikumas. Esimene kausitäis vahvleid sai otsa loetud minutitega. Ketlin läks koju uusi vahvleid tegema ja palus ka oma emal neid juurde teha. Tänu sellele "täiendusele" osutus meie laud palju populaarsemaks, kui olime oodanud. Maiustuste abil saime rohkem tähelepanu just lastega peredelt - enamasti noored inimesed, kel puudub mälestus EPA võimla aegadest ning seetõttu Maarja kirikut ei tea ega ole kursis selle tegemistega. Loomulikult astusid meie juurde ka mitmed eakamad inimesed, kellel kõigil oli midagi võimlaperioodist meenutada. Sellisel juhul tekkis hea võimalus neid kutsuda peagi toimuvale "Hüvasti, EPA võimla" üritusele.
Nõnda aktiivselt suheldes viibisime planeeritud paari tunni asemel platsil viis tundi, annetusi kogunes üle 200 euro.  Oli tegus päev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar